Illegale sekswerker raakt gewond tijdens vluchtpoging voor politie

16 juli 2021 om 12:33
nl
De Vreemdelingenpolitie heeft de afgelopen week verschillende sekswerkers gecontroleerd in Den Bosch, Vught en Nuland. Eén vrouw raakte gewond toen ze op de vlucht sloeg.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Donderdag zijn samen met de gemeente controles uitgevoerd. In totaal werden zeven sekswerkers bezocht. Zij voerden de prostitutiewerkzaamheden volgens de gemeente illegaal uit. Ze moesten direct stoppen met werken. Op één plek sloeg een aantal vrouwen op de vlucht via het balkon. Een van hen raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Massagesalons
De eigenaren van de panden waar het illegale sekswerk plaatsvond, worden aangepakt. Burgemeester Jack Mikkers: “Wij vinden dat iedereen veilig en zonder risico’s moet kunnen werken. Deze bescherming kunnen wij zonder vergunning en bijbehorende afspraken niet bieden. Met deze controles proberen we voor een veilige werk- en leefomgeving te zorgen."

Eerder deze week werden twee massagesalons in de Bossche binnenstad opnieuw gecontroleerd. Hier werden eerder misstanden, illegale werkneemsters en illegale bewoning ontdekt. Dit keer hielden de salons zich wel aan alle regels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.