Leerling in been geschoten tijdens gymles op school in Uden - Omroep Brabant
Video

Leerling in been geschoten tijdens gymles op school in Uden

16 juli 2021 om 12:53 • Aangepast 19 juli 2021 om 16:40
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een leerling van het Udens College is met een luchtdrukwapen in het been geschoten tijdens een gymles op de sportvelden van een school. De leerling is lichtgewond. Twee jongens zijn aangehouden, meldt de politie.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

De verdachten zijn volgens de politie rond de 15 jaar oud. Naar andere verdachten wordt niet meer gezocht. De jongens worden verhoord.

Er is van buiten het schoolterrein geschoten, vertelt Ad van Kemenade, bestuurder van het Udens College. Er zijn volgens hem geen aanwijzingen dat er een conflict was tussen de verdachten en het slachtoffer.

Klasgenoten opgevangen
De klasgenoten van het slachtoffer zijn opgevangen in de school. "De ouders van het slachtoffer zijn geïnformeerd. Natuurlijk heeft dit impact op de klas. We vangen ze in de school op met onze eigen professionals en eventueel is er ook slachtofferhulp beschikbaar", aldus Van Kemenade.

Een omstander heeft gezien dat er een ambulance op de school is geweest. Het slachtoffer is volgens lokale omroep DTV zonder sirenes naar het ziekenhuis gebracht.

Niet illegaal
Uit verder onderzoek van de politie moet blijken wat er precies gebeurd is. Een luchtdrukwapen is niet per definitie illegaal, op eigen grond mag je er één hebben en gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.