Video

Huizen ontruimd na melding van explosief in Oss

16 juli 2021 om 13:23 • Aangepast 19 juli 2021 om 16:38
nl
De politie heeft vrijdagmiddag twee huizen ontruimd na een melding van een explosief aan de Professor Regoutstraat in Oss. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief rond drie uur opgeruimd. Het bleek te gaan om zelfgeknutseld licht vuurwerk.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Rebecca Seunis & Madhavi Raaijmakers

Het voorwerp lag in een brandgang achter de Professor Regoutstraat. Buurtbewoner Wendy van de Kamp vertelt dat er afgelopen dagen al vaker 'bommetjes' of zwaar vuurwerk zijn afgegaan in diezelfde brandgang.

Onrust
Wendy woont op de Luitenant van Hamelstraat. Haar tuin grenst aan de brandgang waar de afgelopen dagen ontploffingen te horen waren. Ze hoorde die donderdagmiddag- en avond. "De knallen kwamen uit de steeg achter mijn tuin. Toen ik een kijkje ging nemen, kwam er ook allemaal rook uit de bosjes. Ik heb dat toen ook doorgegeven aan de politie."

Wendy maakt zich zorgen over de onrust in haar wijk. "Het is een hele kinderrijke buurt dus al die ontploffingen zijn behoorlijk gevaarlijk." De politie heeft aan haar en de rest van de buurt gevraagd komende periode een extra oogje in het zeil te houden. "We gaan goed opletten of we niets verdachts zien."

Onderzoeken
De EOD was er sinds een uur of twee en heeft het mogelijke explosief onderzocht en opgeruimd, meldt een woordvoerder van de politie. Het vuurwerk zal ergens buiten Oss tot ontploffing worden gebracht.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: SQ Vision Mediaprodukties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!