Huygens Lyceum krijgt 'eindelijk' een nieuw gebouw

16 juli 2021 om 18:17 • Aangepast 19 juli 2021 om 09:21
nl
Na tien jaar komt er eindelijk een nieuwe gebouw waar de leerlingen van het Huygens Lyceum in Eindhoven vanaf volgend schooljaar 2022/2023 les gaan krijgen. “Het mocht wel een keer”, vertelt rector Loes Corbeij. “Het oude gebouw was echt te klein en voldeed niet meer aan de eisen.”
Profielfoto van Katinka van de Brug
Geschreven door
Katinka van de Brug

De nieuwe school komt op dezelfde plek als de oude en daarom zitten ze al twee jaar op een tijdelijke locatie precies aan de overkant van de straat. Directeur-bestuurder Martin van den Berg bij het Huygens Lyceum laat weten: “Het was eerst de bedoeling om het pand aan de Von Flotowlaan op te knappen, maar zodra we daarin trokken bleek als snel dat het niet geschikt was om te blijven.”

En dus besloot de gemeente eindelijk dat er toch maar een nieuw gebouw moest komen dat ruim genoeg is voor de toestroom leerlingen en dat voldoet aan alle eisen.

“Het ziet er veelbelovend uit.”

Docenten zijn er erg blij mee. Ankie van Veen, docent wiskunde geeft al 36 jaar les op het Huygens Lyceum. “We groeiden te snel en het werd echt te klein op een gegeven moment. Het was ook heel erg oud, dus voor leerlingen en docenten is het heel fijn zo’n mooie nieuwe plek.” vertelt ze verheugd.

Leerling Sarah Chen kijkt er ook naar uit. Ze weet dat de plannen er al jaren liggen en ze heeft nog les gehad in het oude gebouw. “Als leerlingen zijn we ook wel heel erg benieuwd hoe het gaat worden, maar het ziet er veelbelovend uit.”

Directeur-bestuurder Martin van den Berg ziet het liefst dat de diploma-uitreikingen volgend jaar al in het nieuwe gebouw plaats gaan vinden. “Juni 2022 moet het af zijn.” aldus Van den Berg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.