Rondkijken op de plek waar Wies Hensen werd vermoord

20 juli 2021 om 05:54 • Aangepast 21 juli 2021 om 09:23
nl
Met een in Nederland uniek opsporingsmiddel hopen politie en het Openbaar Ministerie (OM) de ruim dertig jaar oude moord op Wies Hensen alsnog op te lossen. De Budelse verdween na een avondje kermis in het dorp. Het gebruik van virtualrealitybrillen (VR) is een ultieme poging erachter te komen wie haar wurgde en naakt in een greppel dumpte.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De plek van het misdrijf, in Dommelen, wordt zorgvuldig nagebootst en met fotoapparatuur over 360 graden in beeld gebracht, legt een woordvoerster van het OM uit. "Aan de hand van een forensisch rechercheur kun je door een VR-bril deze plek zien en kijken welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek."

Kermisdagen
Deze VR-weergave kan worden bekeken bij het Mobile Media Lab van de politie, dat tijdens de kermisdagen in Budel te vinden is. "De plek dus waar Wies in de zomer van 1989 voor het laatst in leven is gezien. Er worden dan ook onderzoeksvragen gesteld aan de bezoekers." Ook als de kermis zou worden afgelast in verband met de coronapandemie reist het Mobile Media Lab af naar Budel.

Doel van de unieke VR-weergave is dat mensen aan de hand van hun ervaring met aanwijzingen en tips komen die helpen om na ruim dertig jaar het misdrijf alsnog te kunnen oplossen. Wies Hensen werd 32.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.