Speciaalbier om het ‘oude normaal’ te vieren, maar nu nog even niet

21 juli 2021 om 17:27 • Aangepast 22 juli 2021 om 11:19
nl
Roosendaal is binnenkort een speciaalbier rijker. Op verzoek van de gemeente is een bier gebouwen, dat later deze zomer in zoveel mogelijk cafés en restaurants te verkrijgen moet zijn. Dat alles om de horeca een hart onder de riem te steken na de loodzware anderhalf jaar.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het was de burgemeester zelf die met het plan voor het ‘einde COVID-bier’ op de proppen kwam, vertelt Ferry Jongenelen, voorzitter van het Roosendaals Biergilde én onderdeel van de lokale brouwerij Laveloos. “Hij had al langer het plan om een stichting op te richten met als doel de Roosendaalse biercultuur te vergroten. En daaraan zat meteen de vraag om een nieuw bier te brouwen gekoppeld.”

Een eer, volgens Jongenelen. “En niet meer dan dat. Het bier is samen met een aantal andere lokale brouwerijen tot stand gekomen, maar wij zijn er niet vanuit die rol bij betrokken. De volledige opbrengst komt bij de horeca terecht.”

"Alles is inmiddels gebrouwen, dus wij zijn er in ieder geval klaar voor."

De naam en het type bier, blijven nog even geheim. “Het aanvankelijke plan was om eind augustus het eerste bier te schenken. Dat is door de aanscherpingen van de coronamaatregelen nu niet helemaal gepast. Het zal dus waarschijnlijk een maandje later worden. Alles is inmiddels gebrouwen, dus wij zijn er in ieder geval klaar voor!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.