Eitjes van gevaarlijke tijgermug gevonden op parkeerplaats langs de A16 - Omroep Brabant

Eitjes van gevaarlijke tijgermug gevonden op parkeerplaats langs de A16

23 juli om 12:08 • Aangepast 24 juli om 12:05
Een tijgermug (foto: ANP)
Een tijgermug (foto: ANP)
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op een parkeerplaats langs de snelweg A16 bij Zevenbergschen Hoek eitjes van de Aziatische tijgermug gevonden. Deze mug kan gevaarlijke ziektes zoals dengue (knokkelkoorts) overdragen. De NVWA vermoedt dat de muggen zijn meegekomen met vracht- of vakantieverkeer uit zuidelijke landen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De NVWA-inspecteurs onderzoeken geregeld parkeerplaatsen op de aanwezigheid van tijgermuggen of -eitjes omdat die regelmatig als ongewenste gast meereizen op bijvoorbeeld een auto of caravan. Tijdens een van die inspecties zijn de eitjes op de parkeerplaats in Zevenbergschen Hoek gevonden.

De inspecteurs van de NVWA beginnen direct met bestrijden. De bestrijding bestaat uit een combinatie van het verwijderen of vernietigen van broedplaatsen en het lokken van volwassen muggen door gebruik te maken van speciale vallen. Als het verwijderen van broedplaatsen niet mogelijk is, worden biologische korrels gebruikt, waar alleen de larven van steekmuggen van doodgaan.

Wachten op privacy instellingen...

https://twitter.com/_NVWA/status/1418492493025488899

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...