Video

Ik ga de grens over en ik neem mee: vakantiegangers goed voorbereid op reis

23 juli 2021 om 21:00 • Aangepast 26 juli 2021 om 09:45
nl
We zitten nog altijd midden in de coronapandemie, maar toch worden er dit weekend in heel Europa veel vakantiefiles verwacht. Mensen hebben een hoop extra voorbereidingen over voor een weekje Spanje of Ardennen, blijkt vrijdagmiddag bij grensovergang Hazeldonk.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Eén man gaat met het hele gezin naar de Belgische Ardennen. “Vorig jaar zijn we helemaal niet gegaan. Dit jaar heb ik me laten vaccineren, ik ben getest, heb formulieren ingevuld… de hele mikmak.” Toch had hij het er allemaal voor over: “We hebben er niet echt over nagedacht maar zijn gewoon gegaan. Het heeft allemaal te lang geduurd.”

Een echtpaar gaat met de camper naar rood gebied: “Vorig jaar zijn we ook gegaan en toen was het ook allemaal oranje en waren we niet ingeënt. Nu wel. Als ik maar op het strand zit, lekker in het zonnetje.” Twee meiden vinden dat het de voorpret wel een beetje bederft: “Ik ga liever zonder al die moeilijkheden op vakantie.”

In onderstaande video zie je een fictief Brabants gezin dat op vakantie wil, maar rekening moet houden met de geldende coronaregels:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!