KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien met veel neerslag en lokaal hagel

25 juli 2021 om 07:32 • Aangepast 26 juli 2021 om 07:23
nl
Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die in de loop van de zondag op komst zijn. Het weerinstituut heeft code geel afgegeven voor heel Nederland, afgezien van de Waddeneilanden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Maar voor die buien ontstaan, is er in Brabant nog behoorlijk wat ruimte voor de zon", vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza. "De temperatuur loopt vrij snel op naar 22 graden in het westen van Brabant en 25 graden in het oosten."

'Verkeer kan hiervan last hebben'
Als die maximumtemperatuur is bereikt, ontstaan in de loop van de middag stapelwolken. "Die brengen die lokaal pittige buien met veel regen in korte tijd en misschien ook hagel. Een klap onweer is ook niet uitgesloten."

Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan last hebben, waarschuwt het KNMI. In de loop van de avond verdwijnen de meeste buien en wordt het geleidelijk droog.

'Komen en gaan van buiengebieden'
Maar ook komende week wacht ons wisselvallig weer. "Het is dan een komen en gaan van buiengebieden", legt Wilfred uit. "We hebben dan eigenlijk elke dag met buien te maken. Met de meeste exemplaren krijgen we in de middag en avond te maken. Op andere momenten zien we flinke opklaringen. Dit bij vrij aangename temperaturen van 23 graden."

Ook komende week zijn er grote lokale verschillen, benadrukt de weerman van Weerplaza. "Er zijn regio's waar het allemaal wel meevalt met de buien, maar ook regio's waar je net wat meer pech hebt. Stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!