Megatransfer Donyell Malen is rond, spits traint mee met Borussia Dortmund

27 juli 2021 om 11:14 • Aangepast 27 juli 2021 om 19:11
nl
Donyell Malen verlaat PSV voor een avontuur bij de Duitse topclub Borussia Dortmund. Zondag doorstond de spits de medische keuring en zette hij zijn handtekening onder een meerjarig contract. Dinsdag trainde Malen voor het eerst mee bij zijn nieuwe club, blijkt uit een tweet van Borussia Dortmund. PSV ontvangt naar verluidt ongeveer dertig miljoen euro voor de aanvaller.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Malen kwam in de zomer van 2017 voor ongeveer een half miljoen euro over van Arsenal. Vier jaar later verkoopt PSV hem voor een veelvoud van dat bedrag. De Nederlands international had in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2024. Bij de achtvoudig kampioen van Duitsland heeft de voorhoedespeler zijn krabbel gezet onder een vijfjarig contract.

"Dit is een prachtige transfer voor Donyell en PSV", zei directeur voetbalzaken John de Jong dinsdagavond toen PSV de transfer bevestigde. "We zijn ontzettend trots op het traject dat we samen hebben afgelegd en het resultaat daarvan."

Wachten op privacy instellingen...

Landskampioen met PSV
De 22-jarige Malen, die bij PSV speelde als spits, links- en rechtsbuiten en aanvallende middenvelder, kwam in totaal 116 wedstrijden in actie voor PSV. Hij wist in totaal 55 keer te scoren. Hij neemt afscheid met één prijs op zak, in 2018 werd hij landskampioen met PSV.

PSV kan de vele miljoenen die het ontvangt voor Malen niet allemaal bijschrijven op de eigen rekening. Ajax krijgt 1,5 procent van de transfersom als opleidingsvergoeding. Arsenal krijgt om dezelfde reden één procent van het transferbedrag. Daarnaast moet PSV een deel van het transferbedrag afstaan aan Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Malen.

Wachten op privacy instellingen...

Fraai rijtje toptransfers
Malen voegt zich met zijn transfer in een mooi rijtje met miljoenentransfers van PSV. De top 5 van uitgaande transfers van de Eindhovense club bestaat nu volledig uit aanvallers. Hirving Lozano is de duurste PSV'er, hij vertrok voor 35 miljoen euro naar Napoli.

De vijf duurste PSV'ers:

1. Hirving Lozano - Napoli, 35 miljoen euro

2. Memphis - Manchester United, 34 miljoen euro

3. Donyell Malen - Borussia Dortmund, 30 miljoen euro

4. Steven Bergwijn - Tottenham Hotspur, 30 miljoen euro

5. Ruud van Nistelrooy - Manchester United, 28,5 miljoen euro

Wachten op privacy instellingen...

Pablo Rosario traint al mee bij Nice
PSV heeft ook toestemming gegeven aan Pablo Rosario om mee te trainen bij zijn nieuwe club OGC Nice. De middenvelder maakt de overstap van PSV naar de Franse club. Ook hier zijn de clubs al tot een akkoord gekomen, maar is het wachten op een officiële bekendmaking van de transfer. Naar verluidt betaalt Nice zo'n zes miljoen euro voor Rosario.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.