Video

Is jouw kind een echt 'Wegwijsje'? Geef hem of haar dan op!

26 juli 2021 om 15:12 • Aangepast 1 april 2022 om 16:13
nl
Als je het leven door kinderogen zou bekijken, wordt de wereld een stuk grappiger. De 5-jarige Jake weet precies wat hij kan doen als hij straks volwassen is: "Wokda drinken en in 't café zitten de hele dag!" Want dat doen alle volwassenen toch? Jake en vele andere Brabantse kinderen ontmoet je elke donderdag online en in het televisieprogramma 'Wegwijsjes'.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Dit programma is tot stand gekomen door Daniëlle van Gemert. Zij is pedagoog, maar behalve dat ze graag met kinderen werkt gaat ze ook in haar vrije tijd veel met ze op stap. Dat was zo leuk dat ze besloot om dit in een YouTube-serie vast te leggen.

Het verhaal van de Wegwijsjes gaat verder onder deze video:

Wachten op privacy instellingen...

Tip!

Ben je al fan van de Wegwijsjes en wil je nog meer zien? Daniëlle maakt nog veel meer leuke video's op haar eigen kanaal: de Wegwijsjes op YouTube.

Is jouw kind een 'Wegwijsje'? Geef hem of haar dan op!
Het heeft iets weg van Praatjesmakers, maar dan op geheel Brabantse wijze! En de opnames zijn in volle gang! Daarom is ze op zoek naar Brabantse kinderen tussen, de 4 en 6 jaar, die het leuk vinden om met haar op pad te gaan. Hoe gekker hoe beter! Ken jij zo'n leuk 'wegwijsje'? Geef hem of haar dan hier op!

AFLEVERING 1 - 'Jezus? Dat is toch van godver*****?'
Julian (4) wil later als hij groot is de boeven in de gevangenis zetten. En hij weet al precies hoe hij dat gaat doen! Bekijk de online aflevering met Julian hieronder:

Wachten op privacy instellingen...

De gehele tv-uitzending zien met prinses Yara-Lynn (5)? Die vind je op Uitzending Gemist.

AFLEVERING 2 - 'Politie! Iemand heeft zijn gordel niet om!'

Roan (4 jaar) weet alles van auto's en van voetbal! En dat levert geweldig leuke gesprekken op.

Wachten op privacy instellingen...

De gehele tv-uitzending zien met PSV fan Bram (5 jaar)? Ga 'm zeker bekijken want Daniëlle heeft een bijzondere verrassing voor hem in petto! Je vindt de video op Uitzending Gemist!

Aflevering 3 - Letter S is toch van aardappel?

Scarlett (4) gaat binnenkort voor het eerst naar school. Ze heeft al een goed idee over hoe ze vrienden gaat maken en vooral met wie. Een dame vol verrassingen!

Wachten op privacy instellingen...

De hele aflevering bekijken? Daniëlle ging namelijk ook nog op stap met Kay (6). En die heeft nog wel wat datingadvies voor haar. Je vindt de video op Uitzending Gemist.

Aflevering 4 - Baby's maken voor gevorderden

Emma (4) wil voor altijd kind blijven. Maar haar adviezen zijn er niet minder om. Ze weet namelijk precies hoe je een tweeling krijgt én heeft een oplossing voor je geldproblemen; gewoon een rijke vent trouwen toch?

Wachten op privacy instellingen...

Daniëlle ging ook op pad met Kay (6)! Zouden ze samen een antwoord kunnen vinden op wat eerder was, de kip of het ei? Bekijk de aflevering op Uitzending Gemist.

Aflevering 5 - Wie 'heb' de cavia kapotgemaakt?

Sèra (4) weet precies wie ons gemaakt heeft! 'Dat is Allah!' Goeie gesprekken over leven en dood met deze geweldige dame!

Wachten op privacy instellingen...

In de aflevering gaat Daniëlle ook nog op stap met Nils (4). De gehele aflevering kijk je terug op Uitzending gemist.


Aflevering 6 - Tygo (5) wil trouwen met Nova

Het turbulente liefdesleven van een 5-jarige! Tygo wil dolgraag trouwen met Nova en daarom gaat hij samen met Daniëlle cakejes brengen. Want liefde gaat door de maag toch?

Wachten op privacy instellingen...

De gehele aflevering van de Wegwijsjes zie je op Uitzending Gemist! Kasper is bijna 4 en kan prima autorijden, toch?

Wegwijsjes zie je elke donderdag bij Omroep Brabant!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!