Video

PSV zit Jorrit Hendrix in het bloed, maar toch vertrok hij naar Moskou

27 juli 2021 om 15:12 • Aangepast 3 augustus 2021 om 15:30
nl
"Dit was het dan denk ik zo'n beetje. De laatste keer hier. Echt bizar." Dat zegt Jorrit Hendrix in de documentaire De Rood-Witte Draad als hij een dag voor zijn vertrek naar Moskou nog een laatste bezoek aan PSV brengt.
Profielfoto van Mylêne Nieuwenstein
Geschreven door
Mylêne Nieuwenstein

Nooit droeg hij een ander shirt, maar na 18 jaar PSV raakte Jorrit Hendrix vorig seizoen zijn basisplaats kwijt en stuurde hij aan op een transfer.

Met zijn gezin aasde de middenvelder op een vertrek naar het buitenland. Dat lukte: Spartak Moskou lijfde hem in de winterstop in. Maar afscheid nemen van de club die al 18 jaar in zijn hart zit, blijkt lastiger dan gedacht. Zeker als de vertrouwde Eindhovense woonkamer abrupt moet worden ingewisseld voor een ongewis avontuur in Rusland.

Documentairemaker Job van der Zon volgt in ‘De Rood-Witte Draad’ Jorrit Hendrix bij zijn afscheid van PSV en laat hij zien hoe hij een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Hendrix gooit alle deuren open en dat levert een bijzondere inkijk op in het leven van een profvoetballer.

Kijk zondag 1 augustus om 12.00 uur naar ‘De Rood-Witte Draad’ op Omroep Brabant televisie en online. Daarna herhaald en online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.