De jeugd in Roosendaal heeft deze zomer 'Iets te doen'

28 juli 2021 om 12:14 • Aangepast 29 juli 2021 om 09:29
nl
Koken met een chefkok, rennen op een stormbaan, meedoen met een speurtocht, rappen met de Roosendaalse YSF of met een spuitbus in de hand graffiti art maken. De gemeente Roosendaal wil er met het project 'Iets te doen' voor zorgen dat de jeugd zich deze zomer niet hoeft te vervelen.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

De achtjarige Gina is daar blij mee. Ze wil met kinderen spelen, lekker beweging krijgen en niet heel de tijd binnen zitten. De negenjarige Siara vult aan: "Zo houd je kinderen ook in beweging en zorg je voor een leuke tijd in de zomervakantie."

"Hier kan je veel meer doen dan thuis."

Daarom zijn de meisjes naar de Summertour gekomen, op het grasveld bij Broedplaats Langdonk. Samen met andere kinderen zijn ze aan het voetballen en basketballen. "Hier kan je veel meer doen dan thuis", zegt de dertienjarige Joey. Hij komt net van het kickboksen vandaan en is nog van plan om in de zomervakantie naar de stormbaan bij Vierhoeven te gaan.

Door corona was er meer behoefte aan dit soort activiteiten, merkt Meike van Wezel van Stichting Sportservice Noord-Brabant. “Normaal zijn veel jongeren in de zomer op vakantie, maar door corona hebben ze het nu wat lastiger. Ik denk zeker dat er weer behoefte is om elkaar te ontmoeten.”

Veel kinderen hebben door de lockdown weinig beweging gehad en zagen vrijwel geen leeftijdsgenoten. “We vinden het belangrijk dat ze elkaar blijven ontmoeten en lekker actief bezig zijn, maar dat moet wel op een manier die hen aanspreekt.”

"Je ziet iedereen enthousiast meedoen.”

De eerste activiteit werd, met een mooie worp in het basketbalnet, geopend door wethouder René van Ginderen. Hij zag ook hoe vervelend het voor jongeren was om geen nieuwe contacten te kunnen leggen. De activiteiten zijn ook bedoeld om iets tegen eenzaamheid onder jongeren te doen. “Samen is het ook veel leuker om dingen te doen. Je ziet iedereen enthousiast meedoen.”

De hele zomer is er een breed programma opgesteld in diverse wijken, waar iedereen van 4 tot 25 jaar aan kan deelnemen. Zo kunnen jongeren naar een speciaal voor hen georganiseerde activiteit in zwembad De Stok, terwijl de kleintjes zich uitleven in het springkussenpark. “Dat vind ik mooi, die afwisseling.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.