Video

‘Fietsendief’ is vrijwilliger Charles (73) die kinderfietsen ophaalt

29 juli 2021 om 16:23 • Aangepast 30 juli 2021 om 10:11
nl
Charles Hermans uit Eersel schrok zich donderdagmiddag een hoedje. Op sociale media verschenen herkenbare beelden waarop te zien is hoe hij een fiets uit een voortuin ‘steelt’. Het blijkt echter om een groot misverstand te gaan: de 73-jarige man is vrijwilliger bij de ANWB en haalt in heel Brabant fietsen op voor arme kinderen. Hij nam echter donderdagochtend per ongeluk de verkeerde fiets uit een tuin in Best mee.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Bewakingsbeelden van Charles die op klaarlichte dag een fiets meeneemt uit de voortuin in Best gingen donderdagmiddag rond op sociale media. Mensen snappen niks van de brutale 'dief' die al tientallen fietsen op zijn trailer heeft staan.

"Ik heb deze maand al 1200 fietsen opgehaald."

“Mijn vrouw komt net thuis en zegt: je bent een fietsendief! Dat is een groot misverstand. Ik ben vrijwilliger voor het kinderfietsenplan van de ANWB. Mensen kunnen een kinderfiets doneren. Wij halen die op en brengen die voor controle naar een sociale werkplaats. Daarna worden ze uitgedeeld aan minderbedeelde mensen.”

De 73-jarige man werkt nog altijd hard. Hij reinigt plafonds en doet dus veel vrijwilligerswerk. “Vandaag heb ik 46 fietsen opgehaald”, vertelt hij. “Ik doe dit nu een half jaar. Ik heb deze maand al 1200 fietsen opgehaald.” Meerdere mensen meldden zich donderdagmiddag bij Omroep Brabant. Zij gaven aan de man te herkennen als ANWB-medewerker.

"De juiste fiets staat nog bij de buren."

Charles moest donderdag ook een fiets ophalen in Best, maar denkt dat hij de verkeerde heeft gepakt. “Mensen zetten de fietsen die opgehaald moeten worden altijd in de voortuin. Ik denk dat ik een fout heb gemaakt”, zegt hij.

Het ‘slachtoffer’ heeft de bewakingsbeelden van de ‘diefstal’ 's middags online gedeeld. Charles en de man hebben elkaar inmiddels gesproken. "Het was een groot misverstand. Ik heb Charles gesproken en mijn excuses aangeboden. Het is een heel aardige man. Mijn zoon heeft zijn fiets al terug."

De man heeft alle bewakingsbeelden inmiddels van zijn sociale media verwijderd. Wel hoopt hij dat Charles voortaan een vestje van de ANWB aantrekt tijdens zijn vrijwilligerswerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.