Virgil van Dijk maakt rentree bij Liverpool na negen maanden blessureleed

29 juli 2021 om 22:26 • Aangepast 30 juli 2021 om 21:59
Virgil van Dijk heeft in Oostenrijk zijn rentree gemaakt bij Liverpool. De Oranje-international, eindelijk volledig hersteld van een ernstige knieblessure, viel donderdagavond in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC in. Hij verving Nathaniel Phillips in de 69e minuut. Collega-verdediger Joe Gomez, die ook langdurig was uitgeschakeld, kwam toen eveneens binnen de lijnen. Hij kreeg binnen tien minuten geel.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van ANP

Van Dijk raakte negen maanden geleden geblesseerd in de wedstrijd tegen Everton. Aan een onbesuisde actie van de keeper hield Van Dijk een zware knieblessure over.

Hertha won in het Tivoli-stadion in Innsbruck met 4-3. Santiago Ascacibar en Suat Serdar brachten de Duitsers op voorsprong. Sadio Mané en Takumi Minamino bepaalden de ruststand op 2-2. Stevan Jovetic herstelde de marge van twee doelpunten. Alex Oxlade-Chamberlain had in de slotfase het laatste woord namens Liverpool.