Video

Ernstig ongeluk op de A59, snelweg anderhalf uur volledig dicht

31 juli 2021 om 07:38 • Aangepast 2 augustus 2021 om 10:07
nl
De bestuurder van een bestelbus is zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing op de A59 bij Engelen. Vanwege dit ongeluk werd de snelweg van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch van zeven uur tot halfnegen zaterdagochtend volledig afgesloten tussen Engelen en Den Bosch Maaspoort. Vervolgens ging een rijstrook open en rond negen uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De bestelbus raakte rond zeven uur de vangrail bij de middenberm en kwam vervolgens tot stilstand tegen de vangrail aan de andere kant van de weg", laat een ooggetuige weten. Bij het ongeluk zou geen ander verkeer betrokken zijn geweest.

Traumaheli
Vanwege de ernst van de situatie werden verschillende hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumaheli kwam naar de plaats van het ongeluk. Die landde op de snelweg. De bestuurder van de bestelbus is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. "De ambulance vertrok met toeters en bellen."

Vluchtstrook
Volgens de ooggetuige zouden verschillende automobilisten de plaats van het ongeluk via de vluchtstrook gepasseerd zijn.

Vanwege de afsluiting van de A59 ontstond een flinke file (foto: Bart Meesters).
Vanwege de afsluiting van de A59 ontstond een flinke file (foto: Bart Meesters).
De bestelbus is zwaar beschadigd na het ongeluk op de A59 (foto: Bart Meesters)
De bestelbus is zwaar beschadigd na het ongeluk op de A59 (foto: Bart Meesters)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.