Wapenstok nodig om overlastgevende jongeren aan te houden

31 juli 2021 om 15:02 • Aangepast 2 augustus 2021 om 11:07
nl
De wapenstok moest er vrijdagnacht aan te pas komen om een overlastgever aan te houden uit een groep van tien jongeren. De politie kreeg melding van overlast die een groep veroorzaakte aan de Lange Nieuwstraat in Tilburg. Ze vertrok niet toen de agenten daarom vroegen.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Een 20-jarige Tilburger weigerde zijn legitimatiebewijs te laten zien en dreigde de agenten te slaan. Toen de agenten hem wilden aanhouden, werkte hij daar niet aan mee. De groep bleef daarbij niet op afstand.

Er ontstond een dreigende sfeer onder de jongeren. Na verschillende waarschuwingen pakte een agent daarom zijn wapenstok. Daardoor lieten de jongeren zich niet afschrikken, ze bleven schreeuwen en liepen richting de politiemensen. De agent gebruikte daarna zijn wapenstok.

Schelden met ziektes
Een andere agent probeerde nog altijd de 20-jarige Tilburger in te rekenen. Deze bleef zich verzetten en schold met ziektes, bedreigde de agenten, sloeg en schopte in hun richting. Met behulp van meerdere agenten werd hij aangehouden en naar het cellencomplex gebracht.

Ook onderweg bleef hij schelden, schoppen en slaan. Hij zit vast voor onder andere bedreiging en belediging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.