Corona bij Willem II: Koningsdag en oefenwedstrijden gaan niet door

4 augustus 2021 om 11:32 • Aangepast 9 april om 17:02
nl
Meerdere spelers en leden van de technische staf van Willem II zijn positief getest op het coronavirus. Om die reden heeft de voetbalclub een streep gezet door Koningsdag komende zaterdag. De oefenwedstrijd tegen Sparta, die 's middags op het programma stond tijdens de traditionele open dag, gaat ook niet door. Dit is al de tweede wedstrijd in de voorbereiding op de competitie die niet door kan gaan door meerdere besmettingen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

'Om de voorbereiding op de competitiestart verantwoord en zo snel mogelijk met de voltallige spelersgroep en staf te kunnen hervatten, vinden extra coronatestrondes plaats en wordt de gezondheid van de betreffende personen door de club nauwlettend in de gaten gehouden. De club respecteert de privacy van deze personen en maakt daarom geen namen bekend', laat de club in een statement weten.

Dat meerdere personen in quarantaine zitten zorgt ervoor dat Willem II met personele problemen kampt. De voorbereiding op de vriendschappelijke wedstrijd is daardoor verstoord. Uitspraken over het aantal spelers dat door het virus is uitgeschakeld doet de club niet, maar het is duidelijk dat het 'bovengemiddeld' is.

Afgelopen weekend stond er een oefenduel met Go Ahead Eagles op het programma. De Tilburgers lieten de ploeg uit Deventer toen ook al weten dat met de problemen die er waren oefenen geen zin had. De laatste oefenwedstrijd die Willem II speelde was op 24 juli, op het eigen complex tegen Lierse Kempenzonen. Dat duel werd met 4-1 gewonnen. Eerder oefende de ploeg van trainer Fred Grim al tegen Excelsior (2-0 winst), Quick Boys (5-2 winst), RKDSV (0-11 winst) en Willem II amateurs (0-20 winst).

Competitiestart
Door de coronaproblemen binnen de selectie vallen er dus twee oefenduels weg in aanloop naar de competitiestart. Zondag 15 augustus speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Om goed aan de aftrap te verschijnen probeert Willen II op een later moment alsnog een afsluitende oefenwedstrijd te spelen. De club is nog op zoek naar een tegenstander, waardoor ook de datum en tijd van het gewenste oefenduel nog niet bekend zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!