Meimarkt Tilburg gaat niet door: 'Gezelligheid ver te zoeken'

4 augustus 2021 om 16:10 • Aangepast 5 augustus 2021 om 15:51
nl
Wie zijn zolder op wil ruimen en er nog wat aan verdienen wil, zal zich tot Marktplaats moeten wenden. De Meimarkt in Tilburg gaat namelijk opnieuw niet door. Hoewel er wel een vergunning is verleend, trekt de organisatie er zelf de stekker uit.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Een Meimarkt waarbij er maximaal 1 á 2 bezoekers bij een kraam mogen staan, waarbij er geen entertainment mogelijk is, waarbij de cafés al vroeg moeten sluiten en waarbij er via een verplichte looproute steeds 1,5 meter afstand gehouden moet worden, vinden wij geen échte Meimarkt," zo verklaren de organisatoren hun besluit.

Vorig jaar werd het evenement, waar normaal gesproken duizenden mensen uit heel Nederland op afkomen, ook al geannuleerd vanwege het coronavirus. Dit jaar werd het in eerste instantie verzet van mei naar 21 en 22 augustus. Het zou de veertigste editie zijn.

"Veel mensen geven ons terug dat de gezelligheid van de Meimarkt, de belangrijkste reden is om te komen. Met alle geldende maatregelen, is die gezelligheid ver te zoeken vrezen wij", zegt de organisatie van het evenement dat normaal vooral 's nachts veel bezoekers trekt.

"Ik zit al twee jaar met spullen op zolder"

De gemeente is ingelicht over het besluit, net als de verkopers die een kraam hadden gehuurd. Zij krijgen hun geld terug en moeten volgend jaar opnieuw proberen een plekje te bemachtigen op de rommelmarkt waar vaak meer kandidaat-verkopers dan plekken zijn.

Dat valt niet bij iedereen goed. "Ik zit al twee jaar met al mijn spullen op zolder. Ik ben er klaar mee. Beetje vreemd dat andere markten wel door gaan en ook dat je volgend jaar weer opnieuw voor een kraampje moet vechten", zo zegt Marscha op Facebook.

Andere mensen vinden het raar dat de kermis wel door mocht gaan. Daarbij was echter het terrein met hekken afgezet, waardoor de bezoekers mondjesmaat toegelaten konden worden.

De organisatie krijgt ook complimenten van mensen die het besluit snappen. "Applaus voor jullie als organisatie. Telkens weer proberen, organiseren, aanpassen en flexibel zijn", zegt Chantel op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.