Pittige onweersbuien op komst, maar komende week wordt 'voorzichtig beter'

7 augustus 2021 om 11:07 • Aangepast 8 augustus 2021 om 10:17
nl
Na dit weekend wordt het weer 'voorzichtig wat beter', vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza. Maar dit weekend moeten we weer rekening houden met buien. Voor deze zaterdag heeft het KNMI zelfs code geel afgegeven, vanwege onweersbuien die pittig kunnen uitpakken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens Raymond krijgen we zaterdagmiddag met deze onweersbuien te maken. "Er is kans op hagel en ik sluit niet uit dat hier en daar windstoten kunnen voorkomen. Ook tijdens de eerste uren van de avond kunnen we nog te maken hebben met deze buien."

Bij een zuidenwind loopt de temperatuur zaterdag op naar 21 graden.

Voorzichtig beter
Ook zondag kunnen een paar buien ontstaan. "Maar die zijn waarschijnlijk wat minder intens. Dan zou het in de loop van de middag wat droger moeten worden. Dan wordt het zo'n 20 graden."

Na weekend wordt het volgens Raymond wat beter weer. "Ja, voorzíchtig beter. De nadruk daarop. Maandag zal het nog niet veel anders zijn dan zondag. Ook dan moeten we rekening houden met flink wat buien, hoewel er dan wel wat minder wind staat."

Buienactiviteit neemt af
Vanaf dinsdag gaat de buienactiviteit geleidelijk afnemen. "Dit is te danken aan een hogedrukgebied dat opbouwt boven Europa. Dit betekent in het algemeen een wat rustiger weerbeeld. Dat moeten we, voor zover we dit nu kunnen inschatten, vooral gaan merken op woensdag, donderdag en vrijdag. Dit lijken dagen te worden met zonnige perioden. De temperatuur kan dan ook wat verder oplopen, met een uitschieter op donderdag. Dan wordt het misschien wel 24 of 25 graden in Brabant."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!