Mishandeling Renesse: jongeren uit Kaatsheuvel en Zevenbergen opgepakt

9 augustus 2021 om 08:58 • Aangepast 10 augustus 2021 om 07:39
nl
Vijf jongeren uit onder meer Kaatsheuvel en Zevenbergen zijn maandag aangehouden in de Zeeuwse badplaats Renesse na een vechtpartij. Kort na middernacht werd een 17-jarige jongen uit Dordrecht zomaar geslagen door een groep jongeren. Na een ruzie gingen vijf jongeren er in een auto vandoor.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De vijf zijn kort daarna aangehouden. Het zijn jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit Kaatsheuvel, Spijkenisse, Zevenbergen en Zierikzee.

Het slachtoffer is onderzocht door een arts en heeft aangifte gedaan. Het is al zeker een week onrustig in Zeeland door tal van geweldsincidenten, in onder meer Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Daarbij zijn jonge mannen geslagen en mishandeld, vaak vanuit het niets.

Verband eerdere incidenten
Vrijdag moesten twee mannen met meerdere botbreuken in het gezicht naar het ziekenhuis nadat ze op een camping in Burgh-Haamstede in elkaar waren geslagen. Zaterdag zijn drie jongens aangehouden voor geweld op Schouwen. De politie zei vorige week al een verband tussen enkele incidenten te vermoeden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.