Boeteregen in Tilburgse Nieuwlandstraat: ‘Het is niet duidelijk genoeg!’

9 augustus 2021 om 19:01 • Aangepast 10 augustus 2021 om 10:26
nl
Bijna 1500 boetes werden er in één Tilburgse straat uitgeschreven in nog geen zes weken tijd. Sinds 1 juli is het stuk van de Nieuwlandstraat ter hoogte van het Radiopleintje autoluw gemaakt, maar dat is volgens veel menen niet goed aangegeven. "Het gaat me niet om het geld, maar het is een principekwestie."
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Een grote groep mensen gaat in beroep tegen de regel. Liek Naninck is een van hen. Volgens Liek zijn er een paar dingen mis met de hele situatie. “De borden hangen te hoog en ze zijn niet duidelijk genoeg.”

De Gemeente Tilburg heeft eerst alleen waarschuwingen afgegeven, tot 1 juli. Zelf kreeg ze ook een boete. “Ik rijd daar al jarenlang en het is simpelweg niet duidelijk genoeg.”

Verkeer vanuit de Korte Tuinstraat
Het verkeer dat vanuit de Korte Tuinstraat aan komt rijden, zorgt voor een probleem van een heel andere orde volgens Liek. “Als ze zich realiseren dat ze er niet rechts en niet links mogen inrijden, is de enige oplossing om achteruit te rijden. Dat is natuurlijk super gevaarlijk.”

“Het voelt als de kas spekken. De gemeente moet juist meedenken met haar burgers”, aldus Liek.

Gemeente Tilburg
De gemeente is op de hoogte van het forse aantal boetes, maar geeft ook aan dat het al een tijd geleden is aangekondigd. Ook is er nog een waarschuwingsbord geplaatst om weggebruikers op de hoogte te stellen.

Maandagochtend hadden zich al zeventien mensen gemeld bij Rechtswinkel Tilburg om een gezamenlijk beroep in te dienen. “Dat is naar mijn weten nog nooit bij ons gebeurd om een verkeerssituatie”, vertelt Jos van Roestel van Rechtswinkel Tilburg.

Liek voelt zich gesterkt door het feit dat ze met zoveel mensen in beroep gaan tegen de boetes.

foto: Liek Naninck
foto: Liek Naninck

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.