Jongste kapelaan van het land weg na ruzie over communie

10 augustus 2021 om 14:26 • Aangepast 11 augustus 2021 om 13:12
nl
Twee maanden. Zo kort na zijn benoeming als jongste kapelaan van Nederland is Quinten Kerckhofs alweer vertrokken uit de parochie H. Edith Stein in Vught. De reden? Een verschil van inzicht tussen hem en pastoor Martien Mesch.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Zijn vertrek werd afgelopen weekend tijdens een mis toegelicht door pastoor Mesch. Volgens hem liepen hun visies over onder meer de communie te ver uiteen. Gesprekken met de leiding van het bisdom om uit de impasse te komen, zijn er wel geweest, maar de kapelaan en de pastoor kwamen niet op één lijn.

Functie elders
"Zijn intenties waren zeker goed, maar moeilijk in te passen", aldus Mesch. Hij sloot zijn uitleg af door Kerckhofs veel geluk toe te wensen. Van ontslag of wegsturen is geen sprake, zo laat het bisdom desgevraagd weten. Het bisdom gaat nu op zoek naar een andere werkplek voor de Belg.

De 27-jarige Kerckhofs werd in mei door bisschop Gerard de Korte gewijd tot priester, als jongste van ons land. Hij volgde zijn opleiding aan het Sint Janscentrum in Den Bosch. Tijdens deze periode liep hij stage in de Eindhovense Sint Jorisparochie. Vorig jaar november werd hij tot diaken gewijd. In die functie kan hij een priester bijstaan of vervangen.

Door het plotselinge afscheid van de Belgische kapelaan kon de mis van afgelopen zaterdag in de Nicolaaskerk in Helvoirt niet doorgaan. Voorlopig zullen die niet worden hervat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.