Kijk hier hoeveel mensen in jouw gemeente zijn gevaccineerd

11 augustus 2021 om 16:32 • Aangepast 12 augustus 2021 om 16:29
nl
Steeds meer mensen laten zich vaccineren tegen het coronavirus. Tot en met afgelopen zondag zijn er in Nederland al zo'n 21,6 miljoen coronaprikken gezet, aldus het RIVM. Vorige week waren het er zo'n 700.000.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Volgens het RIVM heeft naar schatting ruim 84 procent van de volwassenen ten minste één prik gehad. 71 procent van de volwassenen is op dit moment al volledig gevaccineerd. Vorige week was dat nog 66 procent.

Uit de RIVM-cijfers blijkt dat de vaccinatiegraad in Alphen-Chaam, Hilvarenbeek en Oirschot het hoogst is: tussen de 90 en 94 procent.

In de de gemeente Altena is dat percentage het laagst: tussen de 60 en 74 procent.

Veel jongeren laten zich prikken
Iedereen van twaalf jaar of ouder komt in aanmerking voor vaccinatie. Vooral in de jongere leeftijdsgroepen neemt het aantal vaccinaties wekelijks nog flink toe. Veel jongeren moeten nog een tweede vaccinatie krijgen, Ouderen zijn meestal al volledig gevaccineerd.

Volgens het RIVM valt op dat de opkomst in het oosten en zuiden van het land gemiddeld hoger is dan in andere delen van het land. Inwoners van gemeenten in de Bijbelgordel en van grote steden kiezen volgens het instituut wat minder vaak volgens een coronavaccinatie.

Bekijk hier de vaccinatiegraad in jouw gemeente:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!