Supporters Helmond Sport trekken de portemonnee en sponsoren jeugdafdeling

15 augustus 2021 om 16:31 • Aangepast 16 augustus 2021 om 11:02
nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat vinden ook de supporters van Helmond Sport. De leden van de supportersvereniging trokken de portemonnee en sponsoren de jeugdopleiding van de Helmondse club met 15.000 euro.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Voor dat bedrag staat de naam van de supportersvereniging de komende twee jaar op de broeken van de jeugdspelers. "We wilden wel iets doen waar de club echt iets aan heeft. Duizend euro schiet niet op", zegt Erik van Kilsdonk, voorzitter van de supportersvereniging, in het radioprogramma de Zuidtribune.

Erik van Kilsdonk: "Het idee is twee jaar geleden ontstaan, net voor de coronacrisis. Toen zat onze club in zwaar weer doordat het nieuwe stadion misschien niet door zou gaan. Toen kreeg de club van alle kanten hulp aangeboden. Als supporters konden we natuurlijk niet achterblijven. Toen ontstond het idee om de jeugd te sponsoren."

Kannen en kruiken
Toen alles in kannen en kruiken was, kwam de coronapandemie om de hoek kijken. "We hebben onze keutel lang moeten inhouden. We gaan niet sponsoren als er niet wordt gevoetbald. Nu beginnen de wedstrijden weer en kan de jeugd met ons logo op de broeken gaan spelen."

De supportersvereniging is niet met de pet rondgegaan om het geld bij elkaar te krijgen. "We hebben goed op de kleintjes gelet en we proberen aan onze activiteiten een klein beetje geld over te houden. Daardoor kunnen we een keer goed uitpakken voor de club. Helmond Sport vond het prachtig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.