Video

'Gevaarlijk!' Bezoekers Beekse Bergen lokken dieren met nootjes op auto

15 augustus 2021 om 17:09 • Aangepast 16 augustus 2021 om 22:23
nl
Bezoekers van de safari in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek hebben nootjes op hun auto gestrooid om dieren te lokken. Een creatieve manier om de beesten van zo dichtbij mogelijk te zien, maar het mag niet. En het is ook nog gevaarlijk, waarschuwt een woordvoerder van de Beekse Bergen.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In een filmpje op TikTok is te zien hoe de nootjes bij de ruitenwissers worden gestrooid. “Dachten even slim te zijn met onze pinda’s”, schrijft de bezoeker bij de video op TikTok, terwijl een kameel ervan eet. “Nu staan we hier al twee uur.” Vervolgens komt er een giraffe aangelopen om te eten. “Maar wel een topuitzicht!”

‘Voeren verboden’
Bij de Beekse Bergen zijn ze niet blij met de actie. “Dit hebben we liever niet”, reageert een woordvoerder van het dierenpark. “Het is gevaarlijk voor de dieren, want ze kunnen er ziek van worden. Als we zien dat zoiets gebeurt, treden we op.”

Bovendien kunnen dit soort trucs ervoor zorgen dat de auto beschadigd raakt. Het safaripark is daar niet voor verantwoordelijk, is te lezen op de website. “Het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen gebeurt geheel op eigen risico. De dieren kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen waardoor je schade aan je auto kunt oplopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.