Speelgoeddieren gestolen van rotonde voor speelboerderij

16 augustus 2021 om 10:28 • Aangepast 17 augustus 2021 om 09:52
nl
Het personeel van speelboerderij Den Scherpenberg in Rucphen is verbijsterd. Afgelopen weekend zijn drie schaapjes, twee varkens en een geitje gestolen van de rotonde voor de speelboerderij. Van polyester, dat wel, maar toch zijn de medewerkers behoorlijk verontwaardigd.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het is een fraai plaatje als je door Rucphen rijdt. "Er is in het dorp een aantal rotondes aangelegd", vertelt Marcel Sommers, eigenaar van speelboerderij Den Scherpenberg. "Toen heeft de gemeente ondernemers opgeroepen de boel wat te versieren. Zo kreeg ik het plan om hier een stel boerderijdieren weg te zetten. Wat schapen, koeien, geitjes... Hartstikke leuk, toch?"

Dat vinden ook de mensen die erlangs rijden. "Iedereen is positief. Vaak stappen mensen even van de fiets om ernaar te kijken. Zo nu en dan maken ze zelfs een fotootje." Een win-winsituatie, volgens Marcel. "De gemeente heeft een mooie rotonde en voor onze speelboerderij is dit leuke promotie."

"Die mensen vertelden dat ze daar door iemand waren weggezet. Dat kan, maar ze gingen toch mooi mee terug naar huis."

Maar nu is de rotonde al voor de tweede keer in korte tijd het slachtoffer van diefstal. "Vijf weken terug werden er al wat dieren weggehaald. Toen kreeg ik een gouden tip: iemand had de beelden ergens in een tuin zien staan. Die mensen vertelden dat ze daar door iemand waren weggezet. Dat kan, maar ze gingen toch mooi mee terug naar huis."

Afgelopen weekend was het dus opnieuw raak. "Zondag kreeg ik al rond halfzeven 's ochtends een appje van de buurvrouw. Ze vond het erg om te moeten zeggen, maar er waren weer wat dieren weg." En ook nu wordt de hulp van betrokkenen ingeschakeld. "Mocht iemand de dieren ergens gezien hebben, laat het ons weten. Eventueel anoniem."

"Ik zal echt niet mopperen en ze krijgen nog een biertje van me ook."

Wat iemand toch moet met die dingen? "Ik zou het niet weten. Stel dat je ze nu in je tuin hebt staan, dan kun je daar toch niet van genieten?" Al is volgens Marcel de kans ook groot dat de daders wat jongeren zijn geweest met een drankje te veel op.

"Ik ben ook jong geweest en heb heus weleens iets stoms gedaan met een glaasje op. Maar het zou degene die dit gedaan heeft sieren als de beelden nu worden teruggebracht. Dan zal ik echt niet mopperen en krijgen ze nog een biertje van me ook."

Of de dieren nou terugkomen of niet, Marcel geeft de moed niet op. "In het ergste geval bestellen we gewoon weer nieuwe. Al moeten ze niet iedere maand weg zijn, want dan wordt het wel een erg dure aangelegenheid." Wel denkt Marcel na over een manier om de beelden te beveiligen. "Misschien iets met GPS- trackers, camera's óf gewoon een stevigere bevestiging. Tips zijn van harte welkom."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!