Streep door Singelloop Breda: 'Regels nog te streng voor normaal evenement'

16 augustus 2021 om 10:47 • Aangepast 17 augustus 2021 om 10:45
nl
De Singelloop in Breda gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie besloten naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van afgelopen vrijdag: "De kans op een normale Singelloop is vrijwel nihil." Het evenement zou worden gehouden op zondag 3 oktober.

"Het is ontzettend balen. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle mensen in Breda die zo’n zin hadden in een feestje", reageert woordvoerder Flip Kitslaar. "Ook zonder anderhalvemetermaatregel is het maximum van 750 man en testen voor toegang voor ons echt niet mogelijk."

"Voor het grootste eendaagse evenement van Breda, met circa 20.000 deelnemers en 85.000 supporters, familieleden, fans en overige bezoekers, zijn dit allemaal onmogelijke voorwaarden", stelt voorzitter Willem Butz van de organisatie.

‘Te groot risico’
“Hoewel wij het ontzettend betreuren dat de 35e editie voor de tweede keer moet worden uitgesteld is het bestuur van mening dat de veiligheid van deelnemers, supporters en vrijwilligers moeten belangerijker is dan het diepgewortelde verlangen en de ambitie om het feest van de Singelloop met Breda te kunnen vieren. Het is vanuit gezondheidsperspectief eenvoudigweg een te groot risico.”

Door het evenement nu al af te blazen kan de organisatie reserveringen nog kosteloos annuleren. “Hierdoor hoeven wij slechts een beperkt beroep te doen op bedrijven waarmee we samenwerken en jagen wij niemand onnodig op extra kosten.”

Er komt geen alternatief zoals vorig jaar. Toen konden mensen vanuit hun eigen voordeur een afstand rennen. “Dat is één jaar leuk, maar zou nu niet zo bijzonder meer zijn", legt woordvoerder Kitslaar uit.

'Marathon Eindhoven gaat door'
De organisatie van de marathon in Eindhoven gaat ervan uit dat hun evenement op 9 en 10 oktober gewoon door kan gaan. “Het kabinet verwacht de anderhalvemeterregel op 20 september te schrappen”, reageert directeur Mario Kadiks. “Wij zullen kijken naar de beperkingen die er dan nog zijn en hebben dan nog tijd om ons daar op aan te passen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.