Kermis in Sint-Oedenrode gaat door, maar wel onder strikte voorwaarden

16 augustus 2021 om 13:37 • Aangepast 17 augustus 2021 om 18:39
nl
De kermis in Sint-Oedenrode gaat definitief door. Ook de horecapleinen zijn open tijdens dit 'volksfeest', maar wel onder strikte voorwaarden. Zo hebben bezoekers van de kroegen een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs nodig.
Profielfoto van Rebecca Dijkstra
Geschreven door
Rebecca Dijkstra

Het dorpsfeest begint zaterdag en duurt tot en met woensdag 25 augustus. De kermis is voor iedereen toegankelijk, maar er wordt streng gelet op bezoekersaantallen, meldt een woordvoerder van de gemeente Meierijstad, waar 'Rooi' onder valt. Er zullen hekken om de kermisterreinen staan en bezoekers kunnen alleen de kermis op via vier ingangen. Er mogen maximaal 1600 mensen op het kermisterrein komen.

'Echt kermisevenement in horeca'
Voor de horeca is een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs nodig. Op die manier kan de horeca er een echt kermisevenement van maken. Muziekoptredens en dergelijke zijn dus ook mogelijk. Elke horeca-ondernemer bepaalt zelf hoe hij het kermisprogramma invult. Mensen moeten zich vooraf aanmelden bij een horecazaak die ze willen bezoeken. Ze hoeven dan geen anderhalve meter afstand te houden.

De gemeente Meierijstad heeft de plannen pas enkele dagen voor de start van de kermis bekendgemaakt. De gemeente wilde onder meer de persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag afwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.