Kermis Roosendaal gaat door, maar zonder kermiscafé en botsauto's

18 augustus 2021 om 10:12 • Aangepast 19 augustus 2021 om 10:00
nl
De kermissen in Roosendaal en Wouw gaan dit jaar door, meldt de gemeente woensdag. Vanwege de coronaregels staan er minder attracties in Roosendaal. Ook zijn er extra maatregelen getroffen.
Profielfoto van Rebecca Dijkstra
Geschreven door
Rebecca Dijkstra

Dit jaar telt de Roosendaalse kermis 62 attracties, tegenover 85 in coronavrije jaren. Er komt geen kermiscafé en de botsauto's ontbreken in verband met de maatregelen. Ook is er geen Sterrenmiddag en geen afsluitend vuurwerkspektakel. Er wordt binnen de kermisterreinen geen alcohol geschonken.

De kermis vindt plaats op zes pleinen in de Roosendaalse binnenstad. Om al die terreinen wordt een hek geplaatst. De kermispleinen hebben één ingang en één uitgang. De kermis begint op vrijdagmiddag 3 september en duurt tot en met donderdag.

Tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag werd duidelijk dat kermissen onder voorwaarden door kunnen gaan. De kermis in Roosendaal en Wouw zijn doorstroomevenementen, waardoor toegangsbewijzen niet nodig zijn. Het kermisterrein in Wouw wordt op dezelfde manier opgezet en kan van 11 tot en met 14 september worden bezocht.

Horeca
"Voor de horeca betekent dit helaas een andere kermisbeleving dan andere jaren", zegt de gemeente. "Zeker ook door de verplichte fysieke afscheiding van de kermispleinen. De landelijk geldende coronamaatregelen voor de horeca geven aan dat een vaste zitplaats nog steeds verplicht is en dat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar moet houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!