High Tech Campus Eindhoven verkocht: mogelijk voor meer dan 1 miljard euro - Omroep Brabant

High Tech Campus Eindhoven verkocht: mogelijk voor meer dan 1 miljard euro

18 augustus 2021 om 20:44 • Aangepast 19 augustus 2021 om 20:39
nl
Miljardair Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven verkocht. De kantoorlocatie waar verschillende grote techbedrijven als Philips, NXP, Intel, ASML en IBM een vestiging hebben, wordt overgedaan aan de Amerikaanse investeerder Oaktree Capital Management.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De partijen maakten niet bekend welk bedrag met de overname is gemoeid. Boekhoorn telde in 2012 zo'n 425 miljoen euro neer voor de campus.

Zakenblad Quote zegt geluiden opgevangen te hebben dat met de deal nu een bedrag van meer dan 1 miljard euro is gemoeid.

235 bedrijven gevestigd op de campus
Momenteel werken 12.000 mensen in meer dan veertig gebouwen op de campus die 235 bedrijven telt. De nieuwe investeerder zegt zich in de komende jaren te willen inzetten om de campus en zowel bestaande als nieuwe huurders te laten groeien.

Het is niet de eerste grote deal voor Boekhoorn in Nederland. Eerder verdiende hij al honderden miljoenen met de verkoop van Telfort aan KPN. Tot halverwege vorig jaar was ook winkelketen HEMA nog in zijn bezit. Later kwam die keten in handen van een groep schuldeisers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.