Unieke zege voor PSV Vrouwen in de Women's Champions League

18 augustus 2021 om 22:06 • Aangepast 19 augustus 2021 om 22:00
De vrouwen van PSV hebben woensdagavond hun eerste overwinning ooit geboekt in de Champions League. Lokomotiv Moskou werd in eigen huis met 3-1 verslagen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Na een fout van keepster Van Veenendaal kwam de thuisploeg al na vier minuten op 1-0, maar even later zorgde Esmee Brugts al weer voor de gelijkmaker.

In de tweede helft waren het de nieuwelingen in de ploeg van Rick de Rooij die zich lieten gelden. Uit een hoekschop van Desiree van Lunteren kon Maruschka Waldus de 2-1 binnen tikken en diep in blessuretijd besliste Amalie Thestrup het duel met de 3-1.

Om in de groepsfase van de Women's Champions League te komen, wacht PSV Vrouwen zaterdag nog de loodzware klus tegen topclub Arsenal. Ook die wedstrijd zal in Moskou gespeeld worden.