Date (41) licht bejaarde man op en plundert zijn bankrekening

19 augustus 2021 om 09:18 • Aangepast 20 augustus 2021 om 08:25
nl
Een 41-jarige vrouw uit Megen heeft woensdag vier maanden celstraf gekregen omdat ze een bejaarde man heeft opgelicht en zijn bankrekening heeft geplunderd. Ze kreeg ook vier maanden voorwaardelijke celstraf die ze moet uitzitten als ze opnieuw in de fout gaat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het 87-jarige slachtoffer uit Assen kwam via datingsite Lexa in contact met de vrouw. Zij noemde zichzelf Vanessa, maar dit is volgens De Telegraaf niet haar echte naam. Haar profielfoto op Lexa was wel echt. Ze belde de bejaarde man op en zei ze dat ze graag bij hem op bezoek wilde komen. De man stemde hiermee in en 4 januari 2018 kwam zij naar zijn huis. Ze nam een voor hem onbekende vrouw mee.

Ruim 7700 euro
De man verklaart dat ze gezellig samen koffie hebben gedronken. Daarna vroeg de onbekende vrouw of zij zijn computer even mocht gebruiken. Het slachtoffer bleef in de kamer achter met ’Vanessa’. Die begon hem vervolgens over zijn arm te aaien en te knuffelen, zo is volgens de krant in de verklaring te lezen.

Achteraf bleek dat de onbekende vrouw de paslimiet van zijn bankrekening had verhoogd. Ook had ze zijn pincode achterhaald en de pinpas van de bank uit zijn portemonnee gestolen. In korte tijd was er 7700 euro van zijn bankrekening gepind.

Vrouw is vaker veroordeeld
De Megense heeft volgens De Telegraaf een strafblad van twintig pagina’s. Zij is al vaker veroordeeld voor onder meer diefstal en zakkenrollerij.

De officier van justitie gelooft dan ook 'helemaal niets' van de bewering dat de vrouw bij het slachtoffer langsging, omdat ze een relatie wilde. Die vond zelfs dat ze acht maanden onvoorwaardelijk de cel in zou moeten. Dat vond de rechter weer al te gortig. Wel vond hij bewezen dat de verklaringen van het slachtoffer en de eerdere bekentenis van de verdachte op veel essentiële punten overeenkwamen.

'Alles was gepland'
Agenten waren de Megense op het spoor gekomen en ze vroegen haar naar het plaatselijke politiebureau te komen voor verhoor. Daar legde ze een bekentenis af. Alles was vooraf gepland, verklaarde zij tijdens het politieverhoor.

Maar woensdag, toen de politierechter in Assen zich over deze zaak boog, hield de vrouw bij hoog en bij laag vol dat ze deze bekentenis onder druk had afgelegd tijdens een paniekaanval. Ze beweert ook dat ze geen bijstand kreeg van een advocaat. Volgens de officier van justitie en de rechtbank is de vrouw er steeds op gewezen dat ze een advocaat mocht raadplegen, maar had ze hier geen behoefte aan.

De advocaat die de vrouw woensdag uiteindelijk toch bijstond, had vergeefs gevraagd om vijf getuigen te horen. Hij legt zich niet neer bij de uitspraak, want hij heeft hoger beroep aangetekend,

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.