Ree spartelt in de Zuid-Willemsvaart, Helmonder haalt hem uit het water - Omroep Brabant

Ree spartelt in de Zuid-Willemsvaart, Helmonder haalt hem uit het water

19 augustus 2021 om 16:15 • Aangepast 20 augustus 2021 om 11:14
nl
Een helfdhaftige Helmonder heeft donderdag een ree uit de Zuid-Willemsvaart gered. De man sprong zonder te twijfelen in het koude water en kon het dier met wat hulp van omstanders op de kant krijgen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Hoe de ree in het water bij de Julianabrug in Helmond was beland, is niet duidelijk. De reddende zwemmer kreeg het dier pas in de gaten toen het al in het water lag te spartelen.

Nadat omstanders de kleine drenkeling op het droge hadden gekregen, verzorgden agenten het dier tot de aankomst van een speciale valwildcoördintator. Deze coördinator helpt dieren die een ongeluk hebben gehad.

Vrijgelaten
De geschrokken ree had nog even om bij te komen en op te warmen. Daarna is het vrijgelaten in natuurgebied Het Goor. De Helmonder die voor het beestje in het water was gesprongen heeft als dank van de politie een kleine beloning gekregen.

Een van de helpende omstanders had de zwemmer een groene deken gegeven om het dier warm te houden. Die deken ligt nog op het politiekantoor in Helmond. De eigenaar kan hem daar komen ophalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.