Video

NAC wacht met smart op versterkingen die zich moeilijk laten vangen

19 augustus 2021 om 18:37 • Aangepast 20 augustus 2021 om 11:12
nl
NAC-trainer Edwin de Graaf is in gesprek met drie spelers die zijn selectie zo snel mogelijk moeten komen versterken. Het gaat in ieder geval om een spits en een rechtsbuiten. Het is afwachten, want De Graaf merkt dat het lastig is om nieuwe spelers aan te trekken omdat die de kat uit de boom kijken. "Maar een impuls is heel erg hard nodig", zo stelt de coach van de Bredase club.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De tijd dat spelers in de rij stonden om bij NAC een contract te tekenen, lijkt voorbij. Hoewel het 'Avondje NAC' nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft, is de animo deze zomerse transferperiode beduidend minder.

"Veel spelers twijfelen omdat ze toch nog kijken of ze naar het buitenland kunnen", zo vertelt NAC-coach De Graaf. "Of ze wachten bij hun huidige club op een kans om te spelen. De spelers waar we mee spreken zijn wel jongens die ons kunnen helpen en kwaliteit brengen."

"We hoeven er niet omheen te draaien dat we nieuwe spelers heel erg hard nodig hebben."

Zo zag NAC bijvoorbeeld Loris Brogno aan de neus voorbij gaan. De Belgische rechtsbuiten, die op proef was, verkoos een Azerbeidzjan boven Breda. De Graaf blijft proberen om spelers te interesseren.

"Ik heb dinsdag weer met drie spelers gesproken", zo laat hij weten. "Die hebben niets gevonden of hebben geen kans gehad bij hun club. Twee zouden we echt willen aantrekken, de derde betreft huur. Ons voordeel is dat de transferdeadline steeds dichterbij komt, maar het is ook nu weer afwachten of ze willen komen of niet. Ik vertel ze ons verhaal en hoop dat ze voor ons kiezen."

Edwin de Graaf constateerde al tijdens de voorbereiding dat zijn selectie te smal is, maar dat er financiële ruimte is voor versterkingen. Dat is nog steeds zo. "De salarissen die vrij zijn gekomen door vertrekkende spelers zijn gewoon beschikbaar voor die posities", zo herhaalt Edwin de Graaf. "En we hoeven er niet omheen te draaien dat we die impuls heel erg hard nodig hebben. Vooral voorin. We zitten er echt op te wachten, ja."

"NAC mist zowat de complete verdediging tegen De Graafschap."

De nood versterkt zich omdat NAC momenteel wordt geteisterd door blessures. Zo mist de ploeg vrijdag tegen De Graafschap zowat de complete verdediging omdat spelers niet fit zijn. Daarnaast houdt trainer De Graaf Robin Schouten buiten de selectie omdat die op het punt staat naar een andere club te transfereren. Omdat ook de aanvallers Kaj de Rooij en Mario Bilate ontbreken, wordt de (zware) klus in Doetinchem er eentje die vooral door jonge spelers moet worden geklaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.