Vrijdag wordt al een stukje warmer, zaterdag is het ronduit zomers

20 augustus 2021 om 08:53 • Aangepast 21 augustus 2021 om 07:59
nl
Na het wat sombere weer van de afgelopen dagen, met relatief lage temperaturen voor de zomerperiode, wordt het zaterdag even genieten. Dan is er veel ruimte voor de zon en wordt het zomers warm.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Deze vrijdag wordt al een beetje een overgangsdag", vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza in het Omroep Brabant-radioprogramma Wakker! "'s Ochtends vroeg hadden we nog te maken met een enkele bui. Dit zal vrijdagmiddag ook nog zo zijn, maar tussendoor zien we al meer ruimte voor de zon en wordt het warmer dan de afgelopen vier of vijf dagen. Het was een aantal dagen op rij minder dan 20 graden, maar deze vrijdag gaan we daar wel boven uitkomen. Met 22 graden zal het echt een stukje warmer aanvoelen. Er staat ook niet al te veel wind meer. Dat is een mooi begin."

'Veel ruimte voor de zon'
De zaterdag kan op veel plaatsen wat mistig beginnen, maar die mist trekt volgens Wouter al snel op. "Vervolgens krijgen we veel ruimte voor de zon en bij heel weinig wind uit het zuidoosten wordt het op veel plaatsen zomers warm. Het wordt maximaal 26 graden. Een heel mooie dag al met al!"

Zaterdagavond komen vanuit het zuidwesten regen- en onweersbuien deze kant op. Daarmee krijgen we zondag te maken. "Ik denk dat het zwaartepunt van deze buien boven het midden en oosten van het land komt te liggen", vertelt Wouter. "Met een graad of 20 is het zondag weer een stukje kouder. Dat weer houden we komende week: temperaturen van 19 of 20 graden en af en toe een bui. We moeten het dus echt van deze zaterdag hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!