Raadslid strijdt tegen straling: 'Wifi- en mobieltjesverbod op scholen'

20 augustus 2021 om 11:54 • Aangepast 20 augustus 2021 om 13:32
nl
Als het aan het BSD-raadslid Louis van der Kallen uit Bergen op Zoom ligt, worden mobiele telefoons en wifi op middelbare scholen binnenkort verboden. Niet zodat leerlingen zich beter kunnen concentreren, maar om ze te beschermen tegen straling.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Van der Kallen maakt zich al langer zorgen over de gevolgen van elektromagnetische stralingen op de gezondheid van mens en dier. En hoewel hij zich realiseert dat de aanpak ervan meer een zaak is voor de landelijke overheid, hoopt hij dat ook de gemeente Bergen op Zoom stappen wil zetten om die effecten te bestrijden. Dat meldt ZuidWest TV.

Een belangrijk onderdeel van zijn voorgestelde strategie is dus de inperking van het mobieltjesgebruik op scholen. "Kijk naar Frankrijk. Daar is vrijwel nergens wifi in schoolgebouwen en zijn telefoons aan de draad de norm."

Witte zones
Maar er zijn meer dingen die de gemeente volgens Van der Kallen kan doen. "Denk aan het inrichten van stralingsvrije, witte zones voor mensen die gevoelig zijn voor de straling."

Ook zouden inwoners financieel geholpen moeten worden, wanneer zij hun huis af willen schermen tegen straling. Tot slot pleit het raadslid voor een wifiverbod in overheidsgebouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.