Schennispleger actief in Nuenen, foto van verdachte gaat rond

22 augustus 2021 om 11:52 • Aangepast 23 augustus 2021 om 11:55
nl
De politie is in Nuenen en omgeving op zoek naar een schennispleger. Dit nadat er zaterdag aangifte werd gedaan van een voorval op het Bultsepad in Nuenen. Daar stond een man te masturberen terwijl hij een tuin inkeek waar een meisje aan het spelen was. Er is nog geen verdachte aangehouden, laat een woordvoerder van de politie maandag weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Van de verdachte zijn foto's gemaakt waarop hij herkenbaar te zien is. De moeder van het meisje deelde deze met de politie en op Facebook. "Dat hebben we met de politie overlegd. Die vond het geen probleem. Zo kunnen we andere mensen waarschuwen", legt de moeder van het meisje uit. Dat de politie het eens is met het plaatsen van de beelden op Facebook wordt maandag door een woordvoerder genuanceerd.

"Uiteraard is het geen probleem dat iemand een waarschuwing plaatst op Facebook, maar als het gaat om het tonen van beeldmateriaal adviseren wij om hierin zeer terughoudend te zijn", zegt een woordvoerder. "Ook om dat er in het verleden door rechters strafvermindering werd toegepast in verband met het schenden van de privacy van verdachten."

'Foto verspreid onder collega's'
De politie liet zondagochtend al weten de zaak 'serieus te nemen en de aangifte te onderzoeken'. "De foto van de verdachte is inmiddels verspreid onder collega’s in de regio ter herkenning", aldus een woordvoerder.

Of er sprake is van meerdere gevallen van schennispleging door dezelfde verdachte, is niet duidelijk. "Dat zal uit onderzoek moeten blijken", aldus de politie zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!