Video

Ontsnapte kangoeroe hupt al dagen rond in de omgeving van Eindhoven

22 augustus 2021 om 18:03 • Aangepast 23 augustus 2021 om 10:59
nl
Een ontsnapte kangoeroe uit Wintelre hupt al sinds donderdag rond de omgeving van Eindhoven. Zo spotte Peter Leunissen het dier zondagochtend tijdens zijn wekelijkse hardloopronde bij Eindhoven Airport. Die middag werd het dier alweer gezien in Waalre. De eigenaar van het dier laat weten er alles aan te doen om het dier terug te krijgen, maar tot nu toe is dat zonder succes.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Peter Leunissen uit Veldhoven gaat elke zondagochtend hardlopen. Dit keer koos hij voor een rondje om Eindhoven Airport heen. "Aan de achterkant kwam ik op een gegeven moment een kangoeroe tegen. Dat verraste me wel. Ik ben wel eens een keer een hert tegengekomen, maar dat ligt iets meer voor de hand", lacht hij.

"De dierenambulance was ook wel verrast."

Peter stopte om een foto te maken. "Het dier bleef stilstaan, dus dat leek me wel leuk voor een foto. En toen ik weer ging lopen, hupte hij een stukje mee. Daarna liep het dier weer de andere kant op."

Hij wilde meteen de dierenambulance bellen, maar had geen telefoon bij zich. "Bij het hardlopen gebruik ik altijd mijn iPod voor muziek. Daar heb ik die foto's mee gemaakt. Dus pas thuis kon de dierenambulance gebeld worden. Die waren wel een beetje verrast. Ik heb het ook in een appgroep gezet, in de hoop dat iemand weet waar het dier vandaan komt."

"Ik hoop dat de eigenaar wordt gevonden."

Maar tot dusver heeft Peter nog geen idee van wie het dier is. "Waarschijnlijk is het dier van iemand die hem had als huisdier. Of van de kleine dierentuin die hier in de buurt zit, maar ik weet niet of die kangoeroes hebben. Ik hoop dat de dierenambulance de eigenaar kan vinden."

Zondagavond blijkt dat het gaat om een kangoeroe die een paar dagen geleden ontsnapt is uit Wintelre, van een particuliere eigenaar. Het dier is nauwelijks te vangen en hupt al sinds donderdag rond. "Ik kwam hem toen 's avonds tegen hier in Wintelre. Als je hem probeert te benaderen, loopt hij meteen weg", vertelt een vrouw uit het dorp.

Zondagmiddag werd de kangoeroe gespot in Waalre. "Alle instanties zijn ingelicht en we doen alles om hem terug te krijgen. Maar het is niet gemakkelijk", zegt de eigenaar van de kangoeroe. Meer wil hij er niet over kwijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.