Jong PSV verslaat FC Eindhoven, TOP Oss in blessuretijd onderuit

23 augustus 2021 om 22:16 • Aangepast 24 augustus 2021 om 10:09
Jong PSV heeft de wedstrijd tegen stadsgenoot FC Eindhoven met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij speelde het laatste halfuur met tien man na een rode kaart voor Mohamed Amin Doudah. TOP Oss verloor in de blessuretijd met 1-0 van Jong AZ, het betekende de eerste competitienederlaag.
Profielfoto van Corné Verschuren

Jong PSV - FC Eindhoven 3-2

Jong PSV en FC Eindhoven speelden een levendige en doelpuntrijke wedstrijd. Halverwege stond Jong PSV met 2-0 voor. Fodé Fofana schoot van afstand raak en Mohamed Amin Doudah scoorde via de binnenkant van de paal. Tien minuten na rust was opnieuw Fofana trefzeker, 3-0.

Kort daarna kwam FC Eindhoven terug tot 3-1 via een doelpunt van Dave de Meij. Even later kreeg Doedah zijn tweede gele kaart en mocht hij vertrekken. Dat was het sein van FC Eindhoven om alles op de aanval te gooien. Verder dan een doelpunt van Enrico Hernandez (3-2) kwam de ploeg van trainer Rob Penders niet.

Justin Mathieu van TOP Oss (r.) snelt langs Ernest Poku van Jong AZ (Foto: Orange Pictures).

Jong AZ - TOP Oss 1-0

TOP Oss kreeg tegen Jong AZ een flinke domper te verwerken. In blessuretijd maakte Iman Griffith de winnende treffer voor Jong AZ. Na een eerste helft zonder echte doelkansen voor beide ploegen, trok TOP Oss het initiatief naar zich toe. Justin Mathieu (schot op de lat) en Joshua Sanches (goede redding keeper Jong AZ) waren dicht bij een Osse treffer. In blessuretijd zorgde Griffith ervoor dat de Alkmaarse formatie de punten in eigen huis hield.