Dikke Boom wil geen kerstverlichting: 'Niet gemaakt als kapstok'

23 augustus 2021 om 16:17 • Aangepast 24 augustus 2021 om 09:52
nl
De Dikke Boom op het Gouvernementsplein in Bergen op Zoom wil geen sfeerverlichting. Althans, dat laat iemand weten die zich opwerpt als zijn anonieme woordvoerder onder de schuilnaam De Stog. De Dikke Boom is niet zomaar een boom, maar heeft zelfs zijn eigen Facebookpagina waarop de spreekbuis laat weten dat de boom geschrokken is van de plannen van de gemeente en de ondernemersvereniging.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Ruim twintig jaar hing de boom namelijk vol draden, die nu zo’n twee jaar zijn verwijderd. Nu wordt de boom volgehangen met verlichting. Geen pretje, schrijft de anonieme woordvoerder: “Stelt u zich toch voor dat men u meer dan twintig jaar lang volhangt met sieraden die u nooit kunt afdoen en die met de tijd veel te strak gaan zitten.”

De woordvoerder heeft ook een brief gestuurd naar de gemeente en hoopt snel antwoord te krijgen: “Anders blijven wij bomen maar brieven schrijven. Daar worden wij niet gelukkig van. Papier is immers ook familie van ons.”

De actievoerder is niet tegen sfeerverlichting, maar pleit voor constructies, waaraan de lampen opgehangen kunnen worden. Ook kan de gemeente de lampen aan gebouwen bevestigen. "Bomen zijn niet gemaakt om kapstok te spelen.”

De Stog wilde trouwens niet op beeld vertellen wat hij of zij van de plannen vindt. “De Dikke Boom vindt het fijn om zichzelf te vertegenwoordigen, maar vindt dat heel erg lastig als boom op camera”, laat de anonieme woordvoerder weten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.