Spelenderwijs drugsdumpingen oplossen in outdoor escape game

23 augustus 2021 om 16:57 • Aangepast 24 augustus 2021 om 09:54
nl
Opa en oma Bruyns zijn met hun kleinkinderen naar het Natuurpodium in Bergen op Zoom gekomen. Daar kunnen bezoekers sinds kort een outdoor escape game spelen, waarin ze een natuurfotografe moeten helpen. Spelenderwijs leren zij meer over drugsdumpingen in het Lievensbergbos. “Alleen een echte fotograaf vindt mijn code”, puzzelt de familie Bruyns.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door

“De fotografe roept de deelnemers op om haar aanwijzingen te vinden, zodat ze kan vluchten voor de drugsbende”, vertelt Natuurpodium-directeur Robert Deliën. De fotografe heeft bewijsmateriaal verzameld van de drugsdumpingen, maar de criminelen hebben haar door. Daarom zit ze ondergedoken.

"Iedere dumping is er een te veel.”

Haar aanwijzingen liggen verspreid over tien spellocaties in het bos, die te vinden zijn door middel van een GPS-apparaat. “Daar moet je gaan puzzelen en raadsels oplossen.” De familie Bruyns is inmiddels bezig met afbeeldingen van fototoestellen, waar verschillende locaties op lijken te staan.

De outdoor escape game is vooral bedoeld om in anderhalf uur het bos te ontdekken, maar het leert de deelnemers ook over drugsdumpingen in het bos. “Dat is een actueel probleem, waar we de ogen niet voor willen sluiten. Het zorgt dat de natuur doodgaat, want wat er gestort wordt is gif voor het bos. Iedere dumping is er een te veel.”

“Het is echt voor 9 tot 99 jaar.”

De boswachter heeft Natuurpodium geholpen bij de ontwikkeling van het spel. “Brabants Landschap heeft daar veel mee te maken, als een van de eigenaren van de bossen." De boswachter heeft geholpen met deze vragen:

  • Wat komen we tegen?
  • Hoe komen we mensen op het spoor?
  • Wat moeten we doen om dit tegen te gaan?

Deze onderwerpen zijn daarna verweven in de spellen.

De vermiste fotograaf is de tweede outdoor escape game die Natuurpodium aanbiedt, naast De Erfenis van Lievensberg. Ook nu komen er enthousiaste reacties binnen en stromen de reserveringen binnen. Van teambuildingsuitjes met collega’s, tot grootouders die met hun kleinkinderen het bos in trekken. “Het is echt voor 9 tot 99 jaar.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.