Er wonen elfjes in het bos en ze hebben allemaal hun eigen huisje

24 augustus 2021 om 11:39
nl
Wie door de Zuidzijde Zoom wandelt in Bergen op Zoom, kan daar de nieuwe bewoners van het bos tegenkomen. Sinds kort hangen er namelijk heuse elfenhuisjes. "We wilden de mensen iets positiefs geven. Zeker in deze tijd kan dat geen kwaad."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De huisjes zijn gemaakt door een moeder en haar zevenjarige dochter, die anoniem willen blijven. "Zo blijft het een mysterie hoe de elfjes daar zijn gekomen en kunnen kinderen daar zelf over fantaseren. Noem ons maar de kluselfjes."

Het idee ontstond nog niet zo lang geleden. "Ik merkte dat er maar heel weinig dingen zijn waar je gratis met kinderen naartoe kunt. Ja, de speeltuin hier in de buurt, maar die heb je op een gegeven moment ook wel gezien."

Het duo raakte uiteindelijk geïnspireerd door de kabouterhuisjes in verschillende bossen in de regio. "We zijn creatief aan de slag gegaan. Mijn dochter bedenkt wat voor huisjes het moeten worden en dat knutselen we dan in elkaar."

In totaal kun je zestien elfenhuisjes spotten in het Bergse bos.
In totaal kun je zestien elfenhuisjes spotten in het Bergse bos.

Inmiddels hangen de eindresultaten een paar weken langs de Zoom. "We kregen toestemming om ze daar op te hangen, mits we de natuur niet zouden beschadigen. Nu liggen daar genoeg omgevallen bomen, dus dat was een mooie oplossing."

Toch bleek er nog een ander probleempje. "Het materiaal waar de deurtjes in eerste instantie van gemaakt waren, was nogal in trek bij de insecten. Die aten heel het vernislaagje eraf." Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden in volle gang. "Op twee huisjes na is alles vervangen. De nieuwe versies zijn van fimoklei. Daar blijven de pissebedden gelukkig van af."

Laatst zag ik een kindje met zijn opa en oma. Die bedachten bij ieder huisje een eigen verhaal.

Op de Facebookpagina van de elfenroute stromen de positieve reacties binnen. "En ik zie ook regelmatig dat mensen de route lopen. Dan proberen ze alle zestien deurtjes te ontdekken. Laatst zag ik een kindje met zijn opa en oma. Die bedachten bij ieder huisje een eigen verhaal over het elfje dat daar woonde. Dat is toch hartstikke leuk?"

Nadat de huisjes werden opgegeten door insecten, zijn ze inmiddels bijna allemaal vervangen.
Nadat de huisjes werden opgegeten door insecten, zijn ze inmiddels bijna allemaal vervangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.