Ambulancechauffeur randt patiënte aan tijdens massage: celstraf geëist

24 augustus 2021 om 11:16 • Aangepast 25 augustus 2021 om 11:14
nl
Een man uit Geldrop moet twee maanden de cel in, als het aan justitie ligt. Hij zou een vrouw, die hij tijdens zijn werk als ambulancechauffeur leerde kennen, meerdere keren hebben aangerand tijdens massages.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De vrouw werd eind 2019 met longproblemen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur bood haar na de rit zijn diensten aan als masseur. Mogelijk zouden haar klachten door massages verholpen kunnen worden, zo vertelde de man. Drie keer ontving de man haar bij hem thuis, waar op zolder een massagetafel stond.

Intieme plekken
Tijdens de behandelingen ging de man meermalen over de schreef, vindt justitie. De vrouw werd tijdens de massages op intieme plekken aangeraakt, zoals haar billen: “Die aanrakingen hadden niets te maken met de behandeling en zijn des te kwalijker, omdat de vrouw van tevoren had aangegeven dat ze moeite heeft met aanraking door anderen.”

De man ging nog veel verder door zijn stijve penis tegen het lichaam van de vrouw te drukken en hijgende geluiden te maken: “Als medewerker van de ambulance had hij het vertrouwen van de vrouw gewonnen en ze werd tijdens de behandeling op de massagetafel dan ook totaal verrast door wat haar overkwam.”

Verdachte biedt excuses aan
Na de gebeurtenissen heeft de vrouw via WhatsApp aangegeven dat ze geen gebruik meer wilde maken van zijn diensten: “In deze gesprekken geeft de verdachte toe dat hij veel te ver is gegaan en biedt hij ook zijn excuses aan.”

Tijdens de zitting voor de rechtbank in Den Bosch bleef hij ontkennen dat hij iets verkeerd heeft gedaan en legde hij de berichten anders uit. Voor de officier van justitie was het duidelijk: ”Deze man heeft flink misbruik gemaakt van het vertrouwen van de vrouw en had, zeker met zijn achtergrond, beter moeten weten.”

Behalve de twee maanden cel eiste de officier ook nog eens vier maanden voorwaardelijke celstraf die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.