Stilstaand bloemencorso in Zundert gaat definitief door

25 augustus 2021 om 16:08 • Aangepast 26 augustus 2021 om 15:19
nl
Zundert krijgt op zondag 5 en maandag 6 september een stilstaand bloemencorso. Dat hebben de corso-organisatie en de gemeente besloten na een positief advies van de politie en veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De praalwagens worden tentoongesteld op het CLTV-terrein. Het publiek kan daar langs de tentoongestelde wagens lopen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Bezoekers moeten vooraf een kaartje kopen en een tijdvak van 15 minuten reserveren. Ze kunnen door drie ingangen aan het Oranjeplein, Beekzicht en de Molenstraat naar binnen. Daarna hebben ze twee uur de tijd om via looproutes van de corsowagens te genieten. De anderhalve meter geldt op het hele terrein, maar bezoekers hebben geen vaccinatie- of testbewijs nodig. Het terrein is op zondag open van 13.00 uur tot 21.00 uur en op maandag van 9.00 tot 21.00 uur.

Omroep Brabant verzorgt op zondagmiddag een uitzending over het bloemencorso op tv en online. Daarin worden ook de juryprijzen bekendgemaakt. Kaartjes kunnen vanaf zaterdag 28 augustus 9.00 uur online worden gekocht. Mensen die eerder kaartjes kochten voor een rijdend bloemencorso krijgen hun geld terug.

Onvrede groeide
De afgelopen dagen groeide in het corsodorp de onvrede over het uitblijven van een besluit. Over de vergunningsaanvraag zou de gemeente namelijk afgelopen vrijdag al een besluit hebben genomen, maar dat besluit werd over het weekend heen getild. Het gemor in het dorp nam flink toe en her en der waren er geluiden te horen, dat de gemeente misschien wel zou aansturen op het niet doorgaan van het corso in welke vorm dan ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.