Drugsdealer gepakt met brokken suiker die hij als MDMA wilde verkopen - Omroep Brabant

Drugsdealer gepakt met brokken suiker die hij als MDMA wilde verkopen

25 augustus 2021 om 16:00 • Aangepast 3 september 2021 om 15:25
nl
Omstanders hebben woensdag de politie geholpen toen een jonge drugsdealer (19) ervandoor wilde gaan in Tilburg. De man kon uiteindelijk toch nog worden gepakt en bleek onder andere nepdrugs bij zich te hebben. Het ging om brokken suiker die hij waarschijnlijk als MDMA wilde verkopen.
Profielfoto van Rebecca Dijkstra
Geschreven door
Rebecca Dijkstra

De politie controleerde de man omdat hij op zijn snorfiets met de telefoon in zijn hand over de Stappegoorweg reed. Agenten zagen hoe hij de telefoon snel wegstopte en de snorfiets verderop parkeerde.

Agenten gaven hem een boete maar wilden ook nog zijn bromfiets controleren. "Gespannen gaf hij aan dat hij zijn buddyseat niet kon openen", aldus de politie. "Toen dit uiteindelijk wel lukte, zagen de agenten vermoedelijk hasj, MDMA-kristallen, lege gripzakjes en een weegschaaltje in de ruimte onder het zadel liggen."

Op de vlucht
De 19-jarige man werd aangehouden en in de politieauto gezet. Hij wist zich echter los te trekken en te vluchten. Agenten gingen achter hem aan en kregen hulp van meerdere omstanders die ook te voet achter de man aan renden. Anderen boden hun fiets aan.

De man vluchtte uiteindelijk een complex aan de Apennijnenweg in en kon daar alsnog worden aangehouden.

Nepdrugs
Hij bleek 66 gram hasj bij zich te hebben. De MDMA-kristallen bleken echter brokken suiker, die tijdens drukke periodes zoals introductieweken voor studenten regelmatig worden verkocht als drugs. MDMA is de werkzame stof in xtc-pillen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.