120 arbeidsmigranten wonen tegen de regels in gesloten Amrath-hotel Breda

25 augustus 2021 om 16:54 • Aangepast 26 augustus 2021 om 12:24
nl
Bij een controle van het gesloten Amrath-hotel aan de Heerbaan in Breda bleek dat daar 120 mensen woonden. Het hotel werd dinsdag gecontroleerd door politie in Breda. Het biedt ruimte voor 140 arbeidsmigranten, voornamelijk uit Oost-Europa, terwijl er alleen kleine aantallen mensen tijdelijk mogen verblijven.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Het gebouw werd in december 2020 gesloten. Uit meldingen die binnenkwamen bij de gemeente bleek dat er toch nog mensen woonden. Onderzoek wijst nu uit dat verschillende verhuurders daarvoor verantwoordelijk zijn.

Onveilige situaties
Tijdens de controle van de 70 kamers in het hotel waren er ongeveer 120 mensen. Zij werden gecontroleerd en geïdentificeerd. De meesten woonden al langer dan vier maanden in het hotel. Ook de brandweer stelde verschillende onveilige situaties vast, zoals brandalarmen en nooddeuren die niet in orde waren.

Eerder dit jaar is vergunning aangevraagd voor het vestigen van arbeidsmigranten in het hotelgebouw. De gemeente heeft die aanvraag afgewezen, maar heeft later wel toestemming gegeven voor het tijdelijk huisvesten van kleine aantallen migranten. Inmiddels blijken meer dan 140 bedden in het hotel te worden verhuurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.