Agent achtervolgt gevluchte tieners op geleende fiets van twee meisjes

26 augustus 2021 om 11:15 • Aangepast 27 augustus 2021 om 10:36
nl
De politie heeft woensdagavond in Roosendaal twee jongens van 16 en een man van 18 jaar aangehouden op verdenking van drugshandel. De twee minderjarige jongens hadden het op een rennen gezet. Omstanders hielpen de politie bij het arresteren van het tweetal. Een vierde jongen kon wel succesvol vluchten en is niet meer gevonden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Woensdagavond rond tien uur zien surveillerende agenten op de Laan van Brabant een auto rijden met kapot achterlicht. Ze geven de auto een stopteken om ze aan te spreken. Maar als de auto stopt, zet een van de passagiers uit de auto het op een rennen. Een zak die hij in zijn handen heeft, gooit hij snel weg. Daar blijkt later hennep in te zitten.

Een van de agenten rent achter de gevluchte jongen aan. Hij gaat via de Laan van Henegouwen het Vrouwemadepad in. Daar krijgt de agent een fiets van twee meisjes mee voor de achtervolging. Uiteindelijk wordt de verdachte in de Nispensestraat aangehouden, nadat de agent pepperspray heeft gebruikt. Het blijkt een 16-jarige jongen uit Roosendaal.

Andere verdachten vluchten ook
Ondertussen is ook een tweede autopassagier gevlucht. De agent leent nogmaals de fiets van de twee meisjes en gaat vervolgens achter de tweede verdachte aan.

Volgens omstanders is die bij de Laan van Brabant een steegje in gerend en op een dak geklommen. Uiteindelijk komt hij er ook zelf weer vanaf, waarna ook deze 16-jarige jongen uit Roosendaal wordt aangehouden.

De derde verdachte, een 18-jarige man uit Sint Willebrord, blijft volgens de politie netjes bij de auto staan. Hij krijgt handboeien om en wordt ook aangehouden. In de auto zat nog een vierde verdachte, maar die is ook gevlucht en de politie heeft hem niet meer kunnen vinden.

Bijna honderd gram hennep
Bij het onderzoeken van de auto vinden agenten bijna honderd gram hennep en een weegschaal. Deze spullen en de auto zijn in beslag genomen.

De jongens zitten nog vast op verdenking van het handelen in drugs. Ze worden donderdag verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!