Video

Goud voor amazone Sanne Voets op Paralympische Spelen: 'Echt superblij'

26 augustus 2021 om 13:48 • Aangepast 3 september 2021 om 15:37
nl
Amazone Sanne Voets uit Berghem heeft bij de Paralympische Spelen in Tokio goud bemachtigd in de individuele dressuurtest. Ze kreeg na haar vlekkeloze optreden met haar paard Demantur RS2 van de jury een score van 76,585. Daarmee verwees Voets de Braziliaan Rodolpho Riskalla naar de tweede plek (74,659). De Belgische Manon Claeys pakte brons (72,853).
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik ben echt superblij en ook supergelukkig met mijn paard", sprak Voets na haar triomf met stralende ogen. "Hoe hij hier in die prachtige arena rondging, kan ik nog steeds niet geloven. We hebben samen op het juiste moment gepresteerd op de top van ons niveau. Het was echt een fantastische proef."

De 34-jarige Voets komt uit in grade IV; in grade I zitten de sporters met de zwaarste handicaps en in grade V de atleten met kleine beperkingen. De amazone uit Berghem is regerend Europees, wereld- en paralympisch kampioen in haar klasse.

Ook goud in 2016
In 2016 won Voets paralympisch goud op de vrije kür, op muziek van Armin van Buuren. Voor deze editie van de Paralympische Spelen is ze een samenwerking aangegaan met de Nederlandse band HAEVN. Maandag is in Tokio de kür op muziek.

Voets haalde namens Oranje de vijfde gouden medaille binnen in Japan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.