Bewolkt en regenachtig weekend, maar er zit verbetering aan te komen

28 augustus 2021 om 11:25 • Aangepast 30 augustus 2021 om 10:42
nl
Dit weekend wordt getekend door wolken en af en toe een bui. Maar er zit een weersverbetering aan te komen, vertelt Alfred Snoek van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Vooral de westkust en het uiterste oosten van Nederland - de Achterhoek en Twente - krijgen deze zaterdag te maken met deze buien, vertelde Alfred zaterdagochtend in het Omroep Brabant-radioprogramma Weekend. Maar ook boven Brabant kan een enkele bui ontstaan.

"Echte plensbuien verwacht ik echter niet. Het zijn kortstondige buien. Daarna breekt de zon door, maar enige tijd later slibt het alweer dicht", vertelt de weerman.

Buiigheid
De temperatuur komt niet veel hoger uit dan 18 of 19 graden. "Misschien op een enkele plek net 20 graden."

Zondag kunnen we soortgelijk weer verwachten. "Ook dan veel wolken. Met name in de middag lijkt de buiigheid dan wat op te leven, vooral in het oosten van de provincie."

'Zon breekt heel mooi door'
Na dit weekend volgt een aantal 'overwegend droge dagen'. "Die zouden weleens tot en met zaterdag kunnen aanhouden", volgens Alfred.

"Af en toe breekt de zon dan ook heel mooi door. De nachten zijn wat frisser, maar de zon is overdag nog sterk genoeg om de temperatuur in de middag op te jutten naar zo'n 20 graden. Met minder wind voelt het dan aangenaam aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!